Mig-juottaminen (Mig-juotto, kaarijuotto) soveltuu erityisesti sinkitettyjen ohutlevyjen hitsaukseen varsinkin autojen kolarikorjauksessa. Se soveltuu myös ruostumattomien ja pinnoittamattomien ohutlevyjen liittämiseen. Lisäaineena käytetään erilaisia pronsseja, kuten esim CuA18, CuSi3 jne, koska niiden sulamislämpötila on huomattavasti matalampi kuin teräksellä. Mig-juotossa ei varsi-naisesti sulateta perusainetta, vaan lisäainetta, joka matalan sulamispisteensä ansiosta tunkeutuu osien väliin ja jähmettyessään muodostaa liitosjuotoksen.

Suurlujuusteräksien korjaushitsaaminen esimerkiksi ulkona ja 125-ampeerisella MIGillä ei ole yhdenkään autonvalmistajan ohjeen mukaista. Esimerkiksi Mercedes-Benz A-sarjan auton pelleistä vain kolmasosa on enää perinteistä materiaalia.

Ruostevaurioiden osalta asian tekee erityisen vaikeaksi se, että suurlujuusteräkset yleistyivät ensimmäisinä mm. helmakoteloissa, joiden on kolaritilanteessa kestettävä huomattavaa rasitusta.

Vuodenvaihteessa 2018 julkaistun ja Trafin kokonaan uusiman katsastusohjeistuksen mukaan kaikkien erikoisvalmisteisten korirakenteiden (suurlujuusteräkset, alumiinikorit ja liimasaumatut korit) korroosiokorjaukset tulee aina suorittaa ajoneuvon valmistajan antaman ohjeistuksen mukaisesti - ilman erityisiä sovellusmahdollisuuksia.

KÄYTÖSSÄMME: MIG-HITSAUSLAITE GYS T3GYS

  • Juotoskone suurlujuusteräksille, alumiinille ja perinteisille teräksille
  • Automaattinen langansyöttö
  • Paikka kahdelle kaasupullolle; argon ja hiilidioksidi
  • Automaattinen käynnistys valitulla kahvalla
  • 205 A